google analytics møter firebase analytics

Google lanserer Firebase Analytics for mobile applikasjoner

Total
0
Shares

I går lanserte Google på IO konferansen en helt ny plattform kalt Firebase. Denne plattformen vil gjøre det enklere for app utvikling på iOS, Android og mobile web applikasjoner. 

Denne plattformen kommer også med Firebase Analytics. Et helt nytt og fullt dedikert analysesystem for mobile applikasjoner. Firebase Analytics vil overta for Google Analytics med tanke på hvilket analytisk verktøy som anbefales til mobile applikasjoner.

Hvis du allerede har Google Analytics på dine applikasjoner, anbefales det at du tar i bruk Firebase og Firebase Analytics i tillegg, for å kunne få utnytte av dens nye og innovative funksjonalitet som for eksempel ubegrenset handlingsrapportering, kryss-nettverksattribusjon og “postbacks”.

firebase analytics og google analyticsGoogle Analytics vil fortsette supporteringen av måling av mobile applikasjoner. Firebase Analytics kan også knyttes opp til Google Analytics. Hvis du har både app og web områder på din Google Analytics konto, anbefales det at du benytter Google Analytics til web, og Firebase Analytics til apper.

To måletyper

Det er ingen fare å kjøre to måletyper, gjennom Firebase Analytics og Google Analytics. Dette gjøres også enkelt gjennom Google Tag Manager, der tagger kan settes opp for begge.

Måling som anbefales per plattform:

Web –> Google Analytics

Mobile Applikasjoner –> Firebase Analytics

Informasjon hentet fra:

http://analytics.blogspot.no/2016/05/introducing-firebase-analytics.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

You May Also Like