SEO Rammeverk

Rammeverk for Søkemotoroptimalisering (SEO)

Total
0
Shares

PR Smith introduserte en “marketing planning model” en tid tilbake, hvilket nå er en av de mest brukte modellene. Denne modellen konsenterer seg om 6 helt konkrete steg for å kunne veilede strukturert i et arbeid som kanskje kan være overveldende for mange.

SOSTAC

Jeg har sett flere har skrevet og adoptert denne metoden, og denne er også utgangspunktet for min forenklede AMS modell. SOSTAC står for følgende:

 • Situation: Hvor er vi?
 • Objectives: Hvor ønsker vi å være?
 • Strategy: Hvordan kommer vi oss dit?
 • Tactics: Hva gjør vi, for å komme dit?
 • Action: Hva er planen, og hvem gjør og når gjør vi det?
 • Control: Hvordan kan vi vite at vi har kommet dit. KPI

Dette er en metode jeg bruker ofte innen SEO, men også innen digital analyse. Det er et godt rammeverk å utvide til når AMS blir for enkel og for lite.

Før du implementerer SOSTAC

Det kan være greit å gjøre et par ting, før du setter igang med implementering av et rammeverk, generelt egentlig.

 1. Ta en titt på eksisterende metode du bruker innen SEO/analyse. Ved å se litt tilbake på hva som er gjort, hvilke resultater det har gitt, hvilke ressurser du har brukt på dette, kan gi deg en pekepinn på hvordan du skal kunne implementere et nytt rammeverk. Et nytt rammeverk ganske være vanskelig å implementere hvis det er en stor overgang fra hva du og dine kolleger er vant til i dag.
  Kanskje kan du kartlegge hvilke ferdigheter og talenter du har i din avdeling/team, til å kunne fylle forskjellige deler av rammeverket. Kanskje noen kan ta kontroll over enkelte steg. Utnytt kvalitetene, istedet for å isolere dem i en slik situasjon.
 2. Ressursbruk. Vær klar over hvor mye tid og ressurser du ønsker å bruke på de forskjellige stegene. Det er ikke lønnsomt å bruke 10 personer a 100 timer på analyse av dagens situasjon, for eksempel. Ha noen klare føringer på hvordan stegene skal utføres.
 3. Mål det du kan måle. Og av erfaring, kan det meste måles. Sett opp KPIer, ikke for mange, men noen veldig presise og få slik at oversikt er enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

You May Also Like