Menu
google analytics møter firebase analytics

Google lanserer Firebase Analytics for mobile applikasjoner

Krister Ross 8 år ago 0 67

I går lanserte Google på IO konferansen en helt ny plattform kalt Firebase. Denne plattformen vil gjøre det enklere for app utvikling på iOS, Android og mobile web applikasjoner. 

Denne plattformen kommer også med Firebase Analytics. Et helt nytt og fullt dedikert analysesystem for mobile applikasjoner. Firebase Analytics vil overta for Google Analytics med tanke på hvilket analytisk verktøy som anbefales til mobile applikasjoner.

Hvis du allerede har Google Analytics på dine applikasjoner, anbefales det at du tar i bruk Firebase og Firebase Analytics i tillegg, for å kunne få utnytte av dens nye og innovative funksjonalitet som for eksempel ubegrenset handlingsrapportering, kryss-nettverksattribusjon og «postbacks».

firebase analytics og google analyticsGoogle Analytics vil fortsette supporteringen av måling av mobile applikasjoner. Firebase Analytics kan også knyttes opp til Google Analytics. Hvis du har både app og web områder på din Google Analytics konto, anbefales det at du benytter Google Analytics til web, og Firebase Analytics til apper.

To måletyper

Det er ingen fare å kjøre to måletyper, gjennom Firebase Analytics og Google Analytics. Dette gjøres også enkelt gjennom Google Tag Manager, der tagger kan settes opp for begge.

Måling som anbefales per plattform:

Web –> Google Analytics

Mobile Applikasjoner –> Firebase Analytics

Informasjon hentet fra:

http://analytics.blogspot.no/2016/05/introducing-firebase-analytics.html

Written By

I en årrekke har Krister jobbet med bedrifter og organisasjoner i alle størrelser, små lokale til store internasjonale. Helt siden gutterommet har interessen ligget på psykologi og teknologi, hvilket har kulminert i hans lidenskap; optimalisering av nettsteder. En god fredagskveld for Krister, kan inneholde en god italiensk vin og Google Analytics.

Leave a Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *