Menu

Hvordan sette opp internsøk i Google Analytics

Krister Ross 8 år ago 0 102

Internsøk (SiteSearch) er en av de viktigste kildene til informasjon om hva brukerne leter etter på din side. Her skriver brukerne i klartekst hva de leter etter. Det er ikke vanskelig å sette dette opp, men det må gjøres.

Dessverre må du manuelt sette opp internsøksporingen, ellers vil du ikke få dette opp i Google Analytics.

Stegvis prosess:

  1. Først går du til administrasjon. Da får du opp tre kolonner, og du klikker deg videre inn på innstilliinger for visning. Jeg anbefaler at du gjør denne konfigurasjonen for samtlige av dine visninger (profiler).hvordan finne internsøkinnstillinger
  2. Deretter går du helt nederst på siden og velger for å aktivere internsøk.
    Når det er gjort, så må du hente søkeparameteren på siden din. Denne finner du ved å utføre et søk på siden din. Da får du en URL ganske lik denne:
    hent parameter i urlDeretter setter du denne parameteren inn i inputfeltet i konfigurasjonen. I bildet over er det «S» som er parameteren. Denne parameteren kan være forskjellig fra side til side, så sjekk hva du har. Ofte brukes det; sok, search, q, s, query, SearchQuery osv.innstillinger for internsøk
  3. Sist men ikke minst, så er det viktig å huke av for «fjern søkeparametre fra nettadressen«. Dette gjør vi, så vi ikke får forskjellige URLer pr unike søk som gjøres på nettstedet. Denne gjør slik at vi fjerner hele søkeparameteren, slik at søkeURLen faktisk grupperes som 1 URL. Da kan vi se hvordan denne siden presterer, samt se navigasjon til og fra denne siden. Det gir mye mer innsikt i hvordan denne søkesiden faktisk brukes.
Written By

I en årrekke har Krister jobbet med bedrifter og organisasjoner i alle størrelser, små lokale til store internasjonale. Helt siden gutterommet har interessen ligget på psykologi og teknologi, hvilket har kulminert i hans lidenskap; optimalisering av nettsteder. En god fredagskveld for Krister, kan inneholde en god italiensk vin og Google Analytics.

Leave a Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *