Menu
google søkerobot

Besøk nettsiden din som en søkemotor

Se hvordan nettstedet ser ut for søkemotorene ved å skru av javascript. Fungerer siden like optimalt?

Krister Ross 8 år ago 0 150

Når du jobber med SEO, trenger du ofte å kunne sette deg inn i forskjellige situasjoner, enten det er som kunde/bruker eller som søkemotor. 

I dette innlegget skal jeg vise en fremgangsmåte på hvordan du kan se på din egen nettside gjennom øynene på en søkemotor, i dette tilfelle Google sin robot.

Firefox

For å kunne utføre denne operasjonen, trenger du å bruke Firefox. En velkjent nettleser for de fleste som har følgende utvidelser du trenger:

Deaktiver javascript i Firefox

Det neste du gjør, er å deaktivere javascript i firefox. Denne finner du under «preferences» og «content» og «Enable javascript». For de som lurer, så bruker jeg alltid engelsk i mine programmer, enten det er nettleser eller Google Analytics. Det er min preferanse riktignok.

Dette gjør vi ettersom Google sin robot er avhengig av å kunne nå lenker og innhold utenom bruk av javascript eller liknende.

Hvordan deaktivere javascript i firefox

Deaktiver CSS med Web Developer utvidelsen

Ettersom Google ser innholdet i henhold til HTML, så fjerner vi også CSS fra siden. Noen ganger kan CSS være med på å skjule og fjerne innhold på siden.

Hvordan deaktivere css i firefox

User-Agent

I tillegg til CSS, så definerer vi også «User-Agent» til å være Google bot. Dette er en operasjon vi gjør, for å «annonsere» at det er en Google bot som besøker, slik at vi er næmest mulig realiteten av hvordan Google bot ville sett nettstedet.

Hvordan endre user-agent til googlebot

Åpne opp siden din

Deretter er det bare å åpne siden, og se hvordan sin din ser ut. Her bør du se etter elementer som kanskje mangler. Prøv å navigere deg rundt i dette formatet, og noter hvordan din opplevelse er.

Kanskje du har bilder til lenker i menyen, hvilket kanskje blir en utfordring for søkerobotene.

krister-ross.no uten javascript og css

Written By

I en årrekke har Krister jobbet med bedrifter og organisasjoner i alle størrelser, små lokale til store internasjonale. Helt siden gutterommet har interessen ligget på psykologi og teknologi, hvilket har kulminert i hans lidenskap; optimalisering av nettsteder. En god fredagskveld for Krister, kan inneholde en god italiensk vin og Google Analytics.

Leave a Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *