Menu
søkemotoroptimalisering og innhold

Søkemotoroptimalisering og innhold

Krister Ross 8 år ago 0 123

De siste årene har det blitt mer og mer fokus på søkemotoroptimalisering og innhold innen digital markedsføring. Dette er et godt tegn, da nettsteder er nødt til å prestere på innhold i forhold til repetetiv bruk av søkefraser.

seo expert

Interessante nettsider er bedre for søkemotoroptimalisering og innhold

Sider som inneholder engasjerende, relevant og brukervennlig innhold vil ha større fordel etter de siste oppdateringene hos Google. Det forventes idag at innhold skal være delbart, hvilket betyr at du er nødt til å fange leserens interesse for det du skriver om.

Innhold er annerledes, bedre og gir brukeren mer verdi for besøket enn hos andre sider, vil i det lengre løp rangere bedre. Grunnen til det er at Google sin søkemotor vil relatere søkefrasen til atferden til brukerne når de søker. Hvis brukerne da bruker mer tid og mer engasjement på ditt nettsted enn andre sider som inneholder relatert informasjon, vil du score bedre.

Søkemotoroptimalisering og innhold og brukernes terminologi

Det er viktig å være på nivå med brukerne. Det betyr å bruke samme ord og fraser som de gjør. Du bruker da ikke «Oslo Lufthavn», men for eksempel «flyplass», «gardermoen flyplass» istedet. Eller du bruker ikke «tariff», men heller «strømpriser».

På den måten vil du gjøre det enklere for brukerne å finne ditt innhold i søkeresultatet.

Keyword Tool i Adwords gir en god pekepinn på hvordan enkelte søkefraser er mer brukt enn andre.

Skriv lesbar tekst

Pass på at ditt innhold ikke inneholder mye skrivefeil og grammatiske feil. Dette vil gi et dårligere inntrykk av deg og ditt nettsted som autoritet om det du skriver om.

Bryt opp innholdet i mindre deler og paragrafer. Ha også kortere setninger som gjør det enklere å lese. I tillegg, bør du ha en god rød tråd gjennom innholdet ved bruk av titler og undertitler.

umiddelbare seo resultater

Organisering av innhold i søkemotoroptmalisering

Ikke legg innholdet ditt sporadisk på nettstedet, men ha en god plan om hvor du har det og hvordan brukerne skal nå det. Unngå store mengder tekst på sider uten titler, paragrafer, undertitler og innholdsinndeling.

Lag innhold for brukerne, ikke for søkemotorene

Først og fremst må du tenke på brukernes behov og ikke hva søkemotorene ser etter. Søkemotorene blir mer og mer fokusert på brukerne og deres behov. Det bør du også.

Det har vært gjort forsøk på å skjule tekst for brukerne, men synlig for søkemotorene. Dette er ikke å anbefale, for det er brukernes atferd til syvende og sist som bestemmer hvordan du kommer til å rangere i søkemotorene. Hvis du har flott innhold for søkemotoren og dårlig for brukerne, vil de bounce og ikke komme tilbake. Dette gir dårlig signal tilbake til Google roboten.

Anker tekst, litt mer viktig enn du kanskje visste

Ankerteksten i lenker bør være beskrivende i forhold til hva lenken lenker til. Unngå tekst som «side», «her», «artikkel» eller andre generiske ord. Tekst som er utenfor relevans er ikke å anbefale.

Du bør også unngå å bruke selve URLen i ankerteksten til lenken. Det finnes dog noen hensiktsfulle situasjoner der det kan være nyttig å benytte en URL, men stort sett er ikke dette å anbefale.

Written By

I en årrekke har Krister jobbet med bedrifter og organisasjoner i alle størrelser, små lokale til store internasjonale. Helt siden gutterommet har interessen ligget på psykologi og teknologi, hvilket har kulminert i hans lidenskap; optimalisering av nettsteder. En god fredagskveld for Krister, kan inneholde en god italiensk vin og Google Analytics.

Leave a Reply

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *